Cliënten over Mariska

Iedereen komt ergens in zijn leven op een punt waarop je je afvraagt ‘is dit het nou?’ Zowel in privé en werkrelaties als in persoonlijke ontwikkeling heb ik afgelopen jaar ongelofelijk veel aan Mariska gehad. Mariska is onvoorstelbaar scherp, heeft oneindig inlevingsvermogen en leeft zonder oordeel over wie of wat dan ook. Iedereen maakt zijn eigen keuzes. Elke keuze is goed, alleen elke keuze heeft wel een consequentie. Integriteit is een hoogdravend woord maar is 100% van toepassing op Mariska. Ik beveel Mariska van harte aan, aan iedereen die op zoek is naar meer in het leven. Soms is een coach net even wat je nodig hebt om jezelf bewust te maken van jezelf. Ik zie Mariska meer als personal coach en hoop haar nog vele jaren te mogen ‘gebruiken’ om mezelf verder te kunnen ontwikkelen.”

 

“Mariska is als coach ontzettend betrokken. Ze heeft een groot empathisch vermogen en durft juist die dingen aan te stippen die je zelf liever niet onder ogen zit. Hier is lef, kennis en kunde voor nodig. Dat heeft ze allemaal.”

 

“Je komt in je leven ooit op een punt waarop je je afvraagt ‘is dit het nou en wil ik zo verder?’ Op zo’n moment kun je twee dingen doen. Niets of op zoek gaan naar het antwoord op je vraag. Op dat moment in mijn leven kwam Mariska. Mariska is scherp, duidelijk en helder. Haar sessies zijn geen oeverloze praatsessies. Maar een daadwerkelijke handreiking naar jouw persoonlijke doel. Ik beveel Mariska van harte aan, aan iedereen die op zoek en bereid is naar meer in het leven en zoals Mariska het zegt bereid is het leven te ‘leven”

 

“Ik had behoefte aan iemand die de wirwar in mijn brein, zowel zakelijk als privé, kon helpen ontrafelen. Na de eerste sessie, de persoonlijkheidsanalyse en daarna het plan van aanpak, dacht ik, dit is precies wat ik nodig heb. En ik kreeg gelijk.”

 

“Ik denk dat een auteur nog nooit zo snel van een writer’s block is afgekomen als ik, dankzij Mariska’s aanpak. Die bleek zo effectief, dat had ik nooit voor mogelijk gehouden.”

 

‘Mariska is iemand die snel in staat is om je het gevoel te geven dat je alles kunt bespreken zonder dat zij oordeelt. Een coach moet je 100% willen en kunnen vertrouwen. Vanaf het eerste moment is dat gevoel goed geweest.”

 

“Ik heb van Mariska geleerd om meer naar mijn gevoel te luisteren en daarnaar te handelen. Ik ga pijn en verdriet niet langer uit de weg, ik accepteer het. Middels haar coaching zie ik dat er saboterende stemmetjes zijn in je hoofd die alles recht kunnen praten wat krom is. En dat je je beter kunt laten leiden door je ware gevoel. Door haar coaching ben ik echt gaan begrijpen dat keuzes uit je ware gevoel eigenlijk altijd goed uitpakken.”

 

“Mariska heb ik leren kennen als coach in een echtscheiding waarbij ik de financiële afhandeling heb gedaan. Daarna hebben we nog verschillende andere echtscheidingen naar elkaar kunnen verwijzen. Hierin heb ik Mariska leren kennen als een uitermate efficiënte maar uiterst betrokken coach die snel de problematiek helder op tafel kan leggen en daarbij direct de diepere lagen van de emotie aanboort. Zij schuwt daarbij de confrontatie niet, maar doet dit altijd vanuit een positieve benadering, waardoor haar cliënten enerzijds niet in oeverloze gesprekken bij haar belanden en anderzijds met een goed gevoel bij haar weggaan. Na een coaching traject bij Mariska kan ikzelf sneller en beter de financiële afhandeling ter hand kan nemen, omdat cliënten klaargestoomd zijn om de emotie te kunnen benoemen en hanteren. Partijen zijn daardoor beter in staat te onderhandelen en de echtscheiding neemt minder tijd in beslag. Samen kunnen wij daardoor daadwerkelijk een win-win situatie bereiken, wat bij echtscheiding nu juist zo belangrijk is vanwege de relatie die cliënten meestal houden als ouders van kinderen.” (Drs. Geertje Tuinema, Tuinema & Partners, Overveen)