Als je al besloten hebt om niet langer samen het leven te delen, zijn je moeilijkheden nog niet opgelost. Hoe gaan we uit elkaar, hoe ga je om met je eigen emoties en die van je partner? Tijdens een echtscheiding komt er veel op je af. Alles wat je samen hebt opgebouwd moet ineens verdeeld worden, maar hoe doe je dat? Je partner en jij kunnen vaak niet meer goed communiceren, terwijl dat ook in deze fase zo belangrijk is. Er moeten levensbepalende keuzes gemaakt worden over onder meer de huisvesting, de omgang met de kinderen, alimentatie, de verdeling van het vermogen. In een emotionele fase als deze is het lastig keuzes maken. Scheidende echtparen laten zich snel leiden door hun emoties, waardoor de verstoorde verhouding nog verstoorder kan worden. Dit kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van de partners en hun kinderen.

 

De Fidesmethode: binnen 4 maanden op een mooie manier scheiden
Een echtscheiding is vaak een emotioneel, langdurig en kostbaar proces. Mariska maakt gebruik van de door haar ontwikkelde Fidesmethode, een methode waarbij echtparen die willen scheiden binnen vier maanden op een mooie (en goedkopere) manier uit elkaar gaan. De Fidesmethode is speciaal ontwikkeld voor het moeilijke en vaak pijnlijke proces van een echtscheiding. De methode gaat uit van jouw eigen lange termijn doelen en een persoonlijke strategie om die doelen te bereiken. De meeste koppels willen op termijn normaal met elkaar om gaan en goede ouders zijn voor de kinderen. Maar hoe doe je dat? Veel echtparen zijn zich niet eens bewust van de werkelijke doelen die ze willen bereiken na hun scheiding. Ze zijn nog in een verwerkingsproces en denken nog niet aan de verre toekomst. Als ik mijn geld en de omgangsregeling maar krijg zoals ik dat wil! De Fidesmethode geeft de ex-echtgenoten in een gestructureerd stappenplan inzicht in hun emoties en verantwoordelijkheden. Mariska helpt je ervoor te zorgen dat je bereid bent om de stappen te ondernemen om die doelen ook werkelijk te bereiken. Echtparen kunnen hun emoties tijdelijk parkeren en daardoor betere keuzes maken over bijvoorbeeld financiën en de omgang met kinderen.

 

Voor wie is de Fidesmethode geschikt?
• echtparen/koppels die al besloten hebben te gaan scheiden en nog geen advocaat of mediator hebben
• echtparen/koppels die al een advocaat of mediator hebben, maar vastlopen of de emotionele en financiële schade willen beperken
• echtparen/koppels die allebei al een eigen advocaat hebben

 

Relatiecoach, scheidingscoach, RET-therapeut, gedragsspecialist en jurist Mr. Mariska van der Klis werkt nauw samen met zeer deskundige financieel specialisten en advocaten.